Моника КириловаХореограф

  Мони става част от школата през 2013 година. Изключително важен момент за нея, защото тогава намира отговора на всичките си търсения. Занимава се с музика и танци общо взето през целия си живот. Пее във вокални групи, изучава солфеж и свири на пиано. Като танцови стилове преминава през спортни танци, ирландски танци и модерен балет, за да стигне до uMove, където изучава всичките „стрийт“ стилове и повече.  Разбира за uMove съвсем случайно. Среща се с тогавашния състав на събитие с известни изпълнители, след което се заформя един импровизиран „батъл“, в който се включват всякакви танцьори от различни школи и училища… Още същата седмица отива на тренировка и така до ден днешен.

  Изучава hip hop, waacking, vogue, locking, popping и house интензивно на редовните класове в uMove HQ, заедно с главния отбор на школата. Най-любими са й фънки стиловете. Отледно тя черпи своя опит и от класове на световноизвестни танцьори като P. Lock, Rada, SLY, Mufasa, Majid, Mamson, Princess Lockeroo, Chrissy Chou, Henry Link, OG, Marvin и други.

  mg_2590

  За човек, който учи право, Мони учудващо добре разпределя времето си така, че да успява и да преподава. Мотивацията й се дължи навярно на детската й мечта свързана с това да излезе пред широката публика с нещо свое. Тя споделя как като малка изнася концерти у дома, представяйки си, че е голямо събитие. И ето го пътя на Мони. От кулисите зад шкафа вкъщи до голямата сцена. Нещо повече, сега тя е част от хореографския екип, който стои зад спектаклите на uMove.

  „Да танцувам за мен е призвание и задължение, хоби и професия, развлечение и работа, спорт и изкуство, учител и ученик, горе и долу и всичко и навсякъде. Не мога да избягам от него, а и не искам. Танцът намира всичките ми слаби места, проправя си път през всичките ми страхове, локализира безбройните ми притеснения и ме кара всячески да се справя с тях. Иначе няма път напред. И магическото е в това, че процесът е пълен с осъзнатост, разбиране, любов и подкрепа. А извън мен става още по-невероятно, защото той самичък, без никакви особени усилия, успява да запали в сърцата на толкова много хора жажда за знания, за умения, за прогрес… Кара ги да се превръщат в младите хора, които трябва да бъдат – любопитни, любознателни, пълни с ентусиазъм, активни, живи, с блеснали очи, неуморни, търсещи и намиращи. Учи ги неусетно на всички качества, които иначе толкова трудно усвояват, а са така важни за всеки гражданин на света – дисциплина, уважение, солидарност… Дава им добро усещане за себе си и правилно количество самочувствие, което им позволява да вървят с гордо вдигната глава, без да се самозабравят. Дори няма да коментирам колко безброй са физическите ползи от танцуването и редовните танцови тренировки. А най-най-най-красивото е, че със сигурност всеки ще намери съмишленици и никога няма да върви сам през този магически път на „танцуване – живеене“.

  МОТО: „Прави всичко с любов!“

  Start typing and press Enter to search